Over

Dit zijn wij.

Björn Ringoot 0498 61 92 09

Björn Studeerde af aan KULeuven in 2002 en startte toen bij Jean Pierre Clement in Buggenhout als zelfstandig kinesitherapeut .Daar beoefende hij gedurende 3 jaar Manuele Therapie.

Hij bekwaamde zich via interne opleiding en de 2 jarige cursus Orthopedic Medicine (voornamelijk volgens de principes van James Cyriax , aangevuld met moderne manuele technieken die volgens dezelfde principes toegepast worden). Daarnaast volgde hij diverse aanvullende specialisatieopleidingen, onder andere om sportblessures te behandelen en opnieuw op te trainen.

Björn startte de praktijk in Nieuwpoort in 2006. Hij werkte tussendoor gedurende 6 jaar halftijds in het hersteloord Ter Duinen. Ondertussen bleef de praktijk doorgroeien tot een groepspraktijk.

Björn is ook gediplomeerd Kinecoach, waardoor hij gespecialiseerd is in begeleiding van (her)start met sport, sporten met diabetes, sporten met overgewicht,…

Als actief en gediplomeerd (niveau trainer B Fond/halve Fond) atletiekcoach bij MACW afdeling Nieuwpoort sinds 2014 heeft Björn ook de nodige ervaring met sporten op hoog niveau (met ondertussen 2 atleten die erin slaagden een Belgische titel op hun palmares te schrijven tijdens de begeleide periode.

Tine Breyne 0473 45 59 75

In juni 2006 studeerde Tine met grootste onderscheiding af als licentiaat kinesitherapie aan de Katholieke Hogeschool te Brugge. Na haar studies kon ize onmiddellijk aan de slag in Elora (Revalidatie centrum voor kinderen en volwassenen met leer-en ontwikkelingsstoornissen) en het Jan Yperman Ziekenhuis, waar ze werkte tot december 2020.

Hier heeft ze ondertussen kunnen kennis maken met verschillende domeinen in de kinesitherapie zoals orthopedische revalidatie, rugschool, pré-en postnatale en ademhalingskinesitherapie.

Ook heeft ze een jaar als kinesite gewerkt in Ten Anker, een woon- en zorgcentrum waar ze uitgebreid kennis kon maken met de geriatrische revalidatie.

In januari 2008 startte ze in de praktijk van Willem Delheye en Valerie Dequeecker te Diksmuide. In deze praktijk staat ze voornamelijk in voor de psychomotoriek en relaxatietherapie.

Na diverse bijscholingen en specialisaties vond ze dat de tijd aangebroken was om mijn eigen praktijk op te starten in Nieuwpoort. En kwam ze uiteindelijk bij Kinesitherapie Westenwind terecht.

Ze wil mij vooral toespitsen op psychomotriek, lymfedrainage, relaxatie, ademhalingskinesitherapie, pre- en postnatale kine en algemene kine zoals orthopedische letsels, neurologische en geriatrische revalidatie.

Thalie Goossens 0495/854061

Thalie studeerde in 2019 af als kinesitherapeut aan de KU Leuven met master in de muskuloskeletale revalidatie optie Sport. Naast de opleiding dry Needling, schoolde Thalie zich verder bij tot manueel therapeut.
Ze heeft een bijzondere interesse in sportrevalidatie.

Naast de kinezaal is Thalie vaak op het voetbalplein terug te vinden.

Thalie is vooral sterk in het behandelen van sportblessures, rug en nek letsels, gevorderde revalidatie